Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 140g747kcal0.5g0.5g84.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g481kcal14.3g98.1g1.7g4.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2103g959kcal63.1g100.9g31.5g0g
Emmental, punaleima 17%467g1355kcal158.9g0g79.4g0g
Valkopippuri, annos 1g2.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.3g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 17g92kcal0.1g0.1g10.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g59kcal1.8g12.1g0.2g0.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 258g118kcal7.7g12.4g3.9g0g
Emmental, punaleima 17%58g167kcal19.5g0g9.8g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6412g7955kcal531.8g448.2g442g11g
Valittu annoskoko3206g3977kcal265.9g224.1g221g5.5g
Annoskoko puolitettuna1603g1989kcal133g112.1g110.5g2.8g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382