Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 45g57kcal4.9g0.1g4.1g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g151kcal4.5g30.7g0.5g1.5g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g23g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 30g40kcal0.8g1g3.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g30g17kcal2.7g1.5g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 68g24kcal0.1g4.8g0.1g1.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana642g1350kcal28.2g209.8g42g5.8g
Valittu annoskoko321g675kcal14.1g104.9g21g2.9g
Annoskoko puolitettuna161g338kcal7.1g52.5g10.5g1.5g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748