Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 151g36kcal2.7g3.3g0.5g3.5g
Kuohukerma,valio,2dl75g256kcal1.5g2.3g26.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 45g135kcal8.4g1.1g10.8g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]30g99kcal8.1g0g7.2g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g1063kcal42g15.4g89.6g7.8g
Valittu annoskoko322g532kcal21g7.7g44.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna161g266kcal10.5g3.9g22.4g2g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502