Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g100g89kcal7g14g0.4g5.1g
Paprika, punainen25g6.4kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Auringonkukkaöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3g6.4kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)22g4.4kcal0.1g0.8g0.1g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g11g29kcal1.8g0.1g2.4g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%13g20kcal0.3g0.3g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g380kcal20.2g36.4g16.4g11.8g
Valittu annoskoko322g190kcal10.1g18.2g8.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna161g95kcal5.1g9.1g4.1g3g
Arvot/100g100g59kcal3.1g5.7g2.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097