Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)599g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1598g400kcal16g87.9g0g22.4g
Vesi799g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Oliiviöljy 108g954kcal0g0g107.9g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Basilika, kuivattu 8g20kcal1.2g1.6g0.3g3.2g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6432g3223kcal60.2g259.2g219.8g76.4g
Valittu annoskoko3216g1612kcal30.1g129.6g109.9g38.2g
Annoskoko puolitettuna1608g806kcal15.1g64.8g55g19.1g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471