Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen949g294kcal3.8g60.7g1.9g14.2g
Luumu kivetön, kuivattu 402g818kcal16.9g151.2g3.4g34.6g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala322g1029kcal48.2g189.7g8.4g32.2g
Vehnäjauho puolikarkea 261g897kcal26.6g182.9g3.1g9.1g
Ruokasooda 36g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g129g772kcal30.9g8.5g69.5g0g
Ruokosokeri482g1966kcal0g481.9g0g0g
Neilikka, annos 4g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g8g28kcal0.7g4.7g0.5g1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Piimä AB Acidophilus Valio322g170kcal10.3g14.5g8g0g
Rypsiöljy 289g2560kcal0g0g289.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6432g17185kcal276g2213.8g769.6g182.2g
Valittu annoskoko3216g8593kcal138g1106.9g384.8g91.1g
Annoskoko puolitettuna1608g4296kcal69g553.5g192.4g45.6g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082