Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g133g413kcal3.3g99.8g0.7g10g
Maito, Kevyt80g37kcal2.6g3.8g1.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.2g0.1g1.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g6.7g32kcal1.6g2.2g1.9g1.9g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g40g30kcal2g4.8g0.2g27.9g
Voi 7.5g54kcal0.1g0g6.1g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g1160kcal19.8g227.6g20.4g82.2g
Valittu annoskoko322g580kcal9.9g113.8g10.2g41.1g
Annoskoko puolitettuna161g290kcal5g56.9g5.1g20.6g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488