Kotipulla (20 kpl taikina, 1 pikkupulla 46g)

Tässä versiossa jauhoina 1,5 dl grahamjauhoja + 6dl vehnäjauhoja.

Sekoita puolikas hiivapaketti kädenlämpöiseen maitoon (2,5 dl). Lisää puolikas teelusikallinen suolaa, 3/4 dl sokeria ja puolet jauhoista.

Sekoita niin että taikina saa ilmaa.

Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja samalla.

Lisää pehmennyt leivontamargariini.

Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön.

Kun taikina on kohonnut (n.20 min kuluttua) voit alkaa käsitellä taikinaa ja pyöritellä pikkupullia.

Ota mukaan taikinaan loppuosa jauhoista hiljalleen tarpeen mukaan.

Kun pullat ovat kohonneet sopivasti lämpimässä, voitele munalla ja paista 200 asteessa (kevyen vaaleanruskeiksi, noin 10 min)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 7.1g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vehnäjauho sunnuntai127g446kcal15.3g90.4g2.7g4.5g
Grahamjauho, 1 dl37g134kcal4.8g25.6g1.1g4.6g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen27g191kcal0g0g21.2g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.8g6.6kcal1.2g0.1g0g0.6g
Maito, Kevyt89g41kcal2.8g4.2g1.3g0g
Sokeri 25g101kcal0g24.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g1857kcal50g290g54g19.4g
Valittu annoskoko322g929kcal25g145g27g9.7g
Annoskoko puolitettuna161g464kcal12.5g72.5g13.5g4.9g
Arvot/100g100g288kcal7.8g45g8.4g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=74187