Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g44g49kcal9.2g0g1.3g0g
Peruna (vanha, kuorittu)79g65kcal1.4g13.9g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g4.9kcal0.1g1g0g0.4g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.1g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g1g2.7kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g246kcal21.8g30.4g3.2g2.6g
Valittu annoskoko322g123kcal10.9g15.2g1.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna161g62kcal5.5g7.6g0.8g0.7g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934