Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 47g36kcal0.9g7.2g0.1g0.5g
Kesäkurpitsa, tuore47g8kcal0.3g1.2g0.2g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.2g0g7.5g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)38g13kcal0.4g2.6g0.2g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)12g32kcal3.5g0g2g0g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste12g87kcal0g0g9.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 5.6g19kcal0.3g4.3g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 75g29kcal2.5g2.1g1.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.8g8kcal0.4g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana645g717kcal45.2g35.8g43g2.2g
Valittu annoskoko323g359kcal22.6g17.9g21.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna161g179kcal11.3g9g10.8g0.6g
Arvot/100g100g111kcal7g5.6g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467