Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl31g106kcal0.6g0.9g10.9g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g41g227kcal3.4g22.3g13.8g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g165g231kcal5.8g34.7g7.4g0.3g
Mansikka,pakaste Rainbow78g27kcal0.4g5.5g0.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana645g1244kcal20.4g141.8g65g3.6g
Valittu annoskoko323g622kcal10.2g70.9g32.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna161g311kcal5.1g35.5g16.3g0.9g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100