Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1000g460kcal32g48g15g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 130g420kcal37.7g9.1g26g39.8g
Ruisjauho (Rainbow)800g2560kcal80g504g18.4g112g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl200g1800kcal0g0g200g0g
Puolukka 120g47kcal0.5g8.2g0.6g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g16557kcal485.8g2351.4g539.6g378.2g
Valittu annoskoko3220g8279kcal242.9g1175.7g269.8g189.1g
Annoskoko puolitettuna1610g4139kcal121.5g587.9g134.9g94.6g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600