Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo584g4145kcal1.8g1.2g467g0g
Sokeri 397g1611kcal0g396.6g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1168g3561kcal113.2g715.7g23.4g169.3g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Mustikka metsä- 841g370kcal4.2g53.8g5g27.7g
Sokeri196g796kcal0g195.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 23g78kcal0g19.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g21164kcal239.6g2773.4g990.8g394.8g
Valittu annoskoko3220g10582kcal119.8g1386.7g495.4g197.4g
Annoskoko puolitettuna1610g5291kcal59.9g693.4g247.7g98.7g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906