Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1600g400kcal16g88g0g22.4g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Basilika, kuivattu 8g20kcal1.2g1.6g0.3g3.2g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g3227kcal60.2g259.4g220g76.4g
Valittu annoskoko3220g1614kcal30.1g129.7g110g38.2g
Annoskoko puolitettuna1610g807kcal15.1g64.9g55g19.1g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471