Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 116g625kcal1g0.8g69.9g0g
Sokeri 495g2010kcal0g494.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 757g2597kcal77.1g529.8g9.1g26.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)582g186kcal17.5g27.4g0g0g
Rypsiöljy 105g927kcal0g0g104.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1165g414kcal1.9g82.8g1g23.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g13519kcal195g2270.8g369.6g99.6g
Valittu annoskoko3220g6760kcal97.5g1135.4g184.8g49.8g
Annoskoko puolitettuna1610g3380kcal48.8g567.7g92.4g24.9g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247