Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 1201g338kcal12.9g51.6g2.3g24.6g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g601g318kcal34.2g31.8g6g0g
Pekoni, paistettu 225g1160kcal37g0g114.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK1201g2042kcal120.1g120.1g120.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6456g7716kcal408.4g407g485.2g51.6g
Valittu annoskoko3228g3858kcal204.2g203.5g242.6g25.8g
Annoskoko puolitettuna1614g1929kcal102.1g101.8g121.3g12.9g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174