Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen5.7g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 66g15kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Lehtikaali 21g8.2kcal0.7g0.8g0.1g0.4g
Kesäkurpitsa zucchini 85g15kcal0.5g2.1g0.3g0.6g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g29g18kcal0.3g1.5g1.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g196kcal5.8g12.4g12.4g5g
Valittu annoskoko324g98kcal2.9g6.2g6.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna162g49kcal1.5g3.1g3.1g1.3g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612