Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 735g2523kcal74.9g514.7g8.8g25.7g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g26g102kcal0g25.3g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g639g767kcal20.5g28.8g63.9g0g
Kananmuna kuoreton 352g502kcal44g1.1g36g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g799g520kcal87.9g33.6g2.4g0g
Sokeri 320g1298kcal0g319.4g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 320g146kcal9.6g15.3g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6464g11826kcal477.2g1900.6g231.8g51.8g
Valittu annoskoko3232g5913kcal238.6g950.3g115.9g25.9g
Annoskoko puolitettuna1616g2957kcal119.3g475.2g58g13g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908