Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1338g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g29g106kcal13.2g11.8g1.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 147g447kcal12.9g81.5g2.8g20.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1565g5370kcal159.5g1095.6g18.8g54.8g
Siirappi 54g161kcal0.1g39.7g0g0g
Oliiviöljy 72g639kcal0g0g72.2g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6464g13448kcal371.4g2457.2g191.2g150.6g
Valittu annoskoko3232g6724kcal185.7g1228.6g95.6g75.3g
Annoskoko puolitettuna1616g3362kcal92.9g614.3g47.8g37.7g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206