Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 27g34kcal3g0.1g2.4g0g
Sokeri 26g107kcal0g26.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g7.7g24kcal1.4g3.2g0.6g1.4g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl40g149kcal4.8g29.7g0.8g1.4g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Neljänviljanhiutale 9g31kcal0.9g5.4g0.3g1.1g
Fariinisokeri11g44kcal0g10.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.4kcal0g0.7g0g0g
Rypsiöljy 14g123kcal0g0g13.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 31g14kcal0.9g1.5g0.5g0g
Raparperi 155g52kcal1.1g8.5g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g1169kcal24.4g174.2g37.4g12.2g
Valittu annoskoko324g585kcal12.2g87.1g18.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna162g292kcal6.1g43.6g9.4g3.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733