Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi115g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker4.4g14kcal0.1g3.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 93g319kcal9.5g65.1g1.1g3.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 44g135kcal3.9g24.5g0.8g6.2g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)44g155kcal5.3g30.6g0.8g2.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g4.4g25kcal1g0.9g2.2g0.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 4.4g30kcal1.2g0.3g2.6g0.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.2g7.2kcal0.6g0.2g0.4g0.7g
Kurpitsansiemen, Risetti4.4g25kcal0.8g1.9g1.6g0g
Fenkoli, annos 100g1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g1530kcal44.8g254g31.4g26.4g
Valittu annoskoko324g765kcal22.4g127g15.7g13.2g
Annoskoko puolitettuna162g383kcal11.2g63.5g7.9g6.6g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.8g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=279935