Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 8.3g59kcal0.1g0g6.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Hiiva 8.3g6.2kcal1.1g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki33g19kcal2.8g1.7g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 173g593kcal17.6g121g2.1g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g1419kcal49.8g255.4g17.6g13.2g
Valittu annoskoko324g710kcal24.9g127.7g8.8g6.6g
Annoskoko puolitettuna162g355kcal12.5g63.9g4.4g3.3g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567