Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt56g26kcal1.8g2.7g0.8g0g
Hiiva 5.6g4.2kcal0.7g0.1g0g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai134g468kcal16.1g95g2.8g4g
Keltuainen, 20g, annos 20g8.9g5.7kcal0.3g0g2.2g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.7g0g1.4g0g
Voi 22g162kcal0.3g0.1g18.1g0g
Sokeri 38g154kcal0g37.9g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.5kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Rusinat (Rainbow) 1 pss22g71kcal0.7g15.8g0.2g2.2g
Sekahedelmä, kuivattu 22g50kcal0.8g9.8g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g1926kcal45g324.2g51.6g17.4g
Valittu annoskoko324g963kcal22.5g162.1g25.8g8.7g
Annoskoko puolitettuna162g482kcal11.3g81.1g12.9g4.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984