Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g15g47kcal3.4g7.7g0.2g0g
Mung-papu, gogreen15g51kcal3.5g9.1g0.2g2.4g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g15g47kcal3.4g7.6g0.2g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g42g51kcal1.3g10.8g0.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g42g22kcal2.4g2.2g0.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Paprika, punainen63g16kcal0.6g2.9g0.3g1.3g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g4.2g0.8kcal0g0.3g0g0g
Ruokosokeri2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Oliiviöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g9g2.3kcal0g0.8g0g0g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana649g632kcal30.6g92.8g16g9g
Valittu annoskoko325g316kcal15.3g46.4g8g4.5g
Annoskoko puolitettuna162g158kcal7.7g23.2g4g2.3g
Arvot/100g100g97kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060