Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 160g129kcal2.5g26.9g0.1g4.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)47g14kcal0.5g1.9g0.2g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g24g28kcal0.8g0.8g2.3g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g19g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana650g353kcal8g61g5.2g10.4g
Valittu annoskoko325g176kcal4g30.5g2.6g5.2g
Annoskoko puolitettuna162g88kcal2g15.3g1.3g2.6g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600