Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)450g1575kcal31.5g328.5g13.5g18g
Katkarapu 1125g770kcal162.4g0g12.4g0g
Paprika keltainen 360g109kcal3.4g18.4g0.7g7.2g
Paprika punainen, annos 40g360g94kcal3.2g16.6g1.4g7.2g
Keräkaali, 100g450g108kcal5.4g15.3g0.9g9.5g
Lime, kuorittu, annos 50g450g162kcal2.7g9.9g5g12.6g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g45g50kcal0.4g4.9g3.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g5734kcal418g787.2g74.2g110g
Valittu annoskoko3240g2867kcal209g393.6g37.1g55g
Annoskoko puolitettuna1620g1434kcal104.5g196.8g18.6g27.5g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=402334