Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 271g340kcal29.8g0.7g24.4g0g
Sokeri 263g1067kcal0g262.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g77g240kcal13.9g31.7g6.2g13.9g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl402g1487kcal48.2g297.4g8.4g14.1g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 93g306kcal9.4g53.8g3.2g10.7g
Fariinisokeri108g439kcal0g108.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g34kcal0.3g7.4g0.3g0g
Rypsiöljy 139g1230kcal0g0g139.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 309g141kcal9.3g14.8g4.6g0g
Raparperi 1546g521kcal10.7g85g1.5g21.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g11689kcal245.6g1740.4g375.4g120.8g
Valittu annoskoko3240g5844kcal122.8g870.2g187.7g60.4g
Annoskoko puolitettuna1620g2922kcal61.4g435.1g93.9g30.2g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733