Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g896g502kcal76.2g44.8g1.8g0g
Kananmuna kuoreton 197g281kcal24.6g0.6g20.2g0g
Sokeri 287g1164kcal0g286.4g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 179g545kcal15.7g99.3g3.4g24.9g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)125g464kcal17.6g69g10g13.8g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 323g1107kcal32.9g225.8g3.9g11.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g161kcal0g0g17.9g0g
Mustikka metsä- 896g394kcal4.5g57.3g5.4g29.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g251g93kcal22.6g0g0g0g
Sokeri 54g218kcal0g53.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g9909kcal389.6g1684.6g125.2g159.4g
Valittu annoskoko3240g4954kcal194.8g842.3g62.6g79.7g
Annoskoko puolitettuna1620g2477kcal97.4g421.2g31.3g39.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518