Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 508g2062kcal0g507.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Voi 568g4120kcal6.8g2.3g461.8g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 800g309kcal1.3g65.3g0.7g12g
Kananmuna 50g(kpl)200g252kcal22g0.6g18g0g
Maito, Kevyt300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g19689kcal241.6g2408.4g990g78.8g
Valittu annoskoko3240g9844kcal120.8g1204.2g495g39.4g
Annoskoko puolitettuna1620g4922kcal60.4g602.1g247.5g19.7g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478