Mustikka-juustokakku

Murenna keksit.

Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.

Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.

Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).

Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.

Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.

Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).

Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.

Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Ota uunista ja anna jähtyä.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute.

Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.

Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.

Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.

Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.

Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Sepekoira
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi201g903kcal13g120.4g42.1g6.2g
Voi 100g728kcal1.2g0.4g81.6g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g803g2046kcal47.3g25.7g191.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)201g253kcal22.1g0.6g18.1g0g
Sokeri 251g1018kcal0g250.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Smetana602g2347kcal12.6g13.2g252.8g0g
Creme fraiche milbona Lidl301g912kcal7.5g7.2g90.3g0g
Sokeri 60g244kcal0g60.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.9g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker201g782kcal0.1g194.6g0g0g
Mustikka502g167kcal2.5g32.1g2g16.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g18961kcal212.6g1449.4g1357.4g45.6g
Valittu annoskoko3240g9480kcal106.3g724.7g678.7g22.8g
Annoskoko puolitettuna1620g4740kcal53.2g362.4g339.4g11.4g
Arvot/100g100g293kcal3.3g22.4g20.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225663