Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1670g777kcal8.4g140.3g3.3g31.7g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g67g229kcal7.3g48.4g0g0g
Valkoviini kuiva 167g115kcal0.5g1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1336g4543kcal26.7g40.1g467.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g11326kcal85.8g459.6g941.8g63.4g
Valittu annoskoko3240g5663kcal42.9g229.8g470.9g31.7g
Annoskoko puolitettuna1620g2831kcal21.5g114.9g235.5g15.9g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038