Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 909g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 364g2543kcal2.4g0g286.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 5.8g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 591g2027kcal60.2g413.6g7.1g20.7g
Kananmuna kuoreton 600g856kcal75g1.8g61.5g0g
Sokeri 291g1181kcal0g290.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.3g27kcal0.3g5.8g0.3g0g
Rypsiöljy 127g1125kcal0g0g127.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 345g3038kcal2.1g1.4g342g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g21595kcal280g1426.4g1649.4g41.4g
Valittu annoskoko3240g10797kcal140g713.2g824.7g20.7g
Annoskoko puolitettuna1620g5399kcal70g356.6g412.4g10.4g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632