Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1080g1533kcal189.4g0g86.3g0g
Paprika punainen 135g40kcal1.3g6.1g0.5g2.6g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g900g3330kcal40.5g279g225g33.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 450g289kcal14.4g21.7g15.8g0g
Sipuli (kuorittu)338g91kcal4.4g16.2g0.7g5.7g
Kananmuna 50g(kpl)338g425kcal37.1g1g30.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g11414kcal574.2g648g717.4g83.2g
Valittu annoskoko3240g5707kcal287.1g324g358.7g41.6g
Annoskoko puolitettuna1620g2854kcal143.6g162g179.4g20.8g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609