Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g19g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1049g493kcal19.1g75.1g9.7g13.2g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1399g4618kcal167.9g923.5g33.6g114.7g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6496g11459kcal374g1997.2g226.6g255.8g
Valittu annoskoko3248g5730kcal187g998.6g113.3g127.9g
Annoskoko puolitettuna1624g2865kcal93.5g499.3g56.7g64g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021