Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g174g1151kcal0g0g129.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 349g93kcal11.5g10.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu220g277kcal24.2g0.7g19.8g0g
Sokeri 349g1416kcal0g348.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai384g1343kcal46.1g272.5g8.1g11.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)209g775kcal29.3g115.1g16.7g23g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g70kcal0g17.3g0g0g
Leivinjauhe17g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Raparperi, tuore471g146kcal3.3g25.9g0.5g6.6g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g349g227kcal38.4g14.7g1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 349g93kcal11.5g10.8g0g0g
Fruktoosi122g488kcal0g122.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu220g277kcal24.2g0.7g19.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g70kcal0g17.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6496g12912kcal378.8g1926g390g82.4g
Valittu annoskoko3248g6456kcal189.4g963g195g41.2g
Annoskoko puolitettuna1624g3228kcal94.7g481.5g97.5g20.6g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316