Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 26g107kcal0g26.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl37g127kcal5.2g23.8g1.2g2g
Vehnänalkio, 0,25 dl7.8g25kcal2.3g2.6g0.6g1.1g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl16g140kcal0g0g15.5g0g
Rahka, valio47g30kcal4.7g2g0.1g0g
Mustikka metsä- 56g25kcal0.3g3.6g0.3g1.8g
Kananmuna kuoreton 68g97kcal8.5g0.2g7g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 62g21kcal1.9g3.1g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana650g1179kcal46g132g49.6g9.8g
Valittu annoskoko325g589kcal23g66g24.8g4.9g
Annoskoko puolitettuna163g295kcal11.5g33g12.4g2.5g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558