Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g30g105kcal0.5g26.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.3g7kcal0.2g1.4g0.2g0.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g30g93kcal5.1g16.3g0.9g3.9g
Vehnäjauho, sunnuntai39g137kcal4.7g27.8g0.8g1.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g60g187kcal10.2g32.5g1.7g7.8g
Voi, normaalisuolainen (Valio)15g109kcal0.1g0.1g12.1g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g50g30kcal5g2.2g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.6kcal0.7g1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g4kcal0g1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl10g58kcal2.1g0.5g5.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana650g1542kcal63.6g224.2g44.4g29.4g
Valittu annoskoko325g771kcal31.8g112.1g22.2g14.7g
Annoskoko puolitettuna163g385kcal15.9g56.1g11.1g7.4g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183