Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen67g483kcal0.7g0.7g53.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai67g235kcal8g47.6g1.4g2g
Luumu kivetön, kuivattu 67g136kcal2.8g25.2g0.6g5.8g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Sokeri 67g272kcal0g66.9g0g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana650g2415kcal37g282.4g122.6g15.6g
Valittu annoskoko325g1207kcal18.5g141.2g61.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna163g604kcal9.3g70.6g30.7g3.9g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278