Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Sokeri 53g215kcal0g52.9g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 73g13kcal0.4g1.8g0.3g0.5g
Rypsiöljy 37g331kcal0g0g37.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g278kcal8.3g56.7g1g2.8g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Ruokasooda 2.1g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl27g173kcal3.8g0.9g17g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.5kcal0g1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.6kcal0g1.6g0g0g
Rusina 13g37kcal0.3g7.5g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana650g2220kcal34.4g246.6g118.6g9g
Valittu annoskoko325g1110kcal17.2g123.3g59.3g4.5g
Annoskoko puolitettuna163g555kcal8.6g61.7g29.7g2.3g
Arvot/100g100g342kcal5.3g37.9g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980