Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Sokeri 30g120kcal0g29.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g249kcal7.4g50.7g0.9g2.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g11g75kcal0.1g0.1g8.4g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)42g80kcal0.2g19.2g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki70g39kcal5.9g3.5g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu28g17kcal0.3g1.3g1.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana651g1263kcal37.6g214g25.8g5.8g
Valittu annoskoko326g632kcal18.8g107g12.9g2.9g
Annoskoko puolitettuna163g316kcal9.4g53.5g6.5g1.5g
Arvot/100g100g194kcal5.8g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817