Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g67g40kcal1g8.7g0.1g0.6g
Bataatti, kuorittu 48g39kcal0.8g8.1g0g1.4g
Porkkanaraaste 200g77g21kcal0.5g4.1g0.2g1.9g
Lanttu 71g21kcal0.7g3.3g0.2g1.3g
Palsternakka 62g40kcal0.3g7.4g0.2g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana651g320kcal6.6g63.2g1.4g16g
Valittu annoskoko326g160kcal3.3g31.6g0.7g8g
Annoskoko puolitettuna163g80kcal1.7g15.8g0.4g4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513