Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1200g914kcal22.6g186g2.4g12g
Punasipuli, kuorittu, 100g165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.4g5.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 60g531kcal0g0g60g0g
Lenkki, kevyt sininen HK750g1275kcal75g75g75g0.7g
Omena, ulkomainen, kuorittu 480g215kcal0.9g45.2g0.5g8.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g375g75kcal2.3g12.4g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6510g6254kcal208.6g678g279.4g59.6g
Valittu annoskoko3255g3127kcal104.3g339g139.7g29.8g
Annoskoko puolitettuna1628g1563kcal52.2g169.5g69.9g14.9g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280