Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.6g0.8g2.3g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 67g467kcal0.4g0g52.6g0g
Mustikka100g33kcal0.5g6.4g0.4g3.3g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana652g1862kcal19.8g193g111.4g11.2g
Valittu annoskoko326g931kcal9.9g96.5g55.7g5.6g
Annoskoko puolitettuna163g466kcal5g48.3g27.9g2.8g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796