Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 651g2234kcal66.3g455.7g7.8g22.8g
Sokeri 426g1728kcal0g425.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 668g4670kcal4.3g0g526.1g0g
Mustikka1002g334kcal5g64.1g4g33.1g
Kananmuna kuoreton 184g262kcal23g0.6g18.8g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 301g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6520g18620kcal199g1930.2g1113.4g112g
Valittu annoskoko3260g9310kcal99.5g965.1g556.7g56g
Annoskoko puolitettuna1630g4655kcal49.8g482.6g278.4g28g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796