Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen200g51kcal1.8g9.2g0.8g4g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Tuore chili (Oma), annos 20g20g9kcal0.4g1.6g0g0.3g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)24g55kcal4.4g3.1g2.8g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g20g9kcal0.3g1.5g0.2g0.6g
Tomaattipyree, Pirkka60g49kcal2g11.4g0.6g0.6g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)20g179kcal0g0g19.8g0g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g400g1300kcal96g196g4g48g
Tomaatti, tuore800g162kcal4.8g30.4g2.4g11.2g
Paprikajauhe 2g6.4kcal0.3g0.4g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6520g3730kcal224.8g521.4g62.4g134.8g
Valittu annoskoko3260g1865kcal112.4g260.7g31.2g67.4g
Annoskoko puolitettuna1630g932kcal56.2g130.4g15.6g33.7g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936