Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 768g3115kcal0g766.7g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g145kcal0g35.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 248g354kcal31g0.7g25.5g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g301g105kcal11.1g12.9g1.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g752g489kcal82.8g31.6g2.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore75g19kcal0g6.8g0g0.1g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g692g2423kcal83.1g491.5g14.5g20.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g376g2709kcal3.8g3.8g301g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g18770kcal425.2g2711g689g42g
Valittu annoskoko3264g9385kcal212.6g1355.5g344.5g21g
Annoskoko puolitettuna1632g4693kcal106.3g677.8g172.3g10.5g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329