Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g1240g4526kcal136.4g818.4g57g54.6g
Vesi, vesijohtovesi 1145g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön229g1602kcal5g10.1g36.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g76g687kcal0g0g76.3g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g382g973kcal69.4g177.4g29.4g61.8g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g19g1.9kcal0.3g0g0g16.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g115g652kcal26.1g22.3g56.8g6.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g16956kcal487g2057.4g512.6g285.6g
Valittu annoskoko3264g8478kcal243.5g1028.7g256.3g142.8g
Annoskoko puolitettuna1632g4239kcal121.8g514.4g128.2g71.4g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214