Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1062g1478kcal117.9g4.2g110.5g0g
Sokeri 203g823kcal0g202.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 217g746kcal22.1g152.1g2.6g7.6g
Perunajauho 1dl=70g241g809kcal0.2g198g0g0g
Leivinjauhe 19g34kcal1g7.3g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore48g12kcal0g4.3g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1449g2318kcal104.3g231.8g101.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g24g70kcal0.3g13.5g0g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g12577kcal491.6g1627.6g429g34.8g
Valittu annoskoko3264g6288kcal245.8g813.8g214.5g17.4g
Annoskoko puolitettuna1632g3144kcal122.9g406.9g107.3g8.7g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179