Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g1400g1260kcal238g49g21g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40g360kcal0g0g40g0g
Paprika punainen 720g211kcal6.8g32.4g2.9g13.7g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g400g1408kcal80g2g120g0g
Riisi tumma 680g2373kcal47.6g489.6g15.6g27.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6536g11282kcal749.2g1155.2g399.4g83g
Valittu annoskoko3268g5641kcal374.6g577.6g199.7g41.5g
Annoskoko puolitettuna1634g2820kcal187.3g288.8g99.9g20.8g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=450619