Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.4g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos79g267kcal2g63.5g0.4g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 37g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g37g269kcal0.4g0.4g29.9g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 50g43kcal1.5g2.2g3g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana654g1912kcal18g289.4g74.8g0g
Valittu annoskoko327g956kcal9g144.7g37.4g0g
Annoskoko puolitettuna164g478kcal4.5g72.4g18.7g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.2g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813